Kupiłem seler korzeniowy na surówkę, ale ponieważ było chłodno, a ja nie bardzo miałem pomysł na danie główne, zamiast surówki powstały zapiekane krążki. Część na klasycznej patelni, część na patelni grillowej. Niestety te na grillowej "zeszły" zanim zdążyłem zrobić im fotkę.
Skład:
Tak przygotowane kłaść na rozgrzanej patelni i smażyć aż się zarumienią. Oczywiście w środku będą ciepłe, ale twarde - tak ma być. Mają być chrupkie a nie miękkie. Gotowe. Szybko, smacznie i zgodnie z dietą.
Skład:
- seler - korzeń,
- olej rzepakowy,
- czosnek - kilka ząbków,
- sól, pieprz do smaku. Danie odpowiednie w diecie niskosalicylanowej, wegetariańskiej, wegańskiej, bezglutenowej.
Tak przygotowane kłaść na rozgrzanej patelni i smażyć aż się zarumienią. Oczywiście w środku będą ciepłe, ale twarde - tak ma być. Mają być chrupkie a nie miękkie. Gotowe. Szybko, smacznie i zgodnie z dietą.
Mniam :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo prosto i bardzo smacznie - fajnie, że trafiłam na ten przepis :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam selera. Wypróbuje dzisiaj.
OdpowiedzUsuńSeler jest bardzo zdrowy.
OdpowiedzUsuńSeler to temat, którym powinni sie zainteresować zwłaszcza mężczyźni ;)
OdpowiedzUsuńJa jakoś nie jestem przekonana do selera, nie wiem czemu
OdpowiedzUsuńSeler jest mega zdrowy :) ja osobiście lubię jego smak, ale wiele osób gardzi tym korzonkiem
OdpowiedzUsuńFajne :) u mnie idzie z duszonymi pieczarkami i zapieczone pod żółtym serem. znikają, zanim się obejrzę :)
OdpowiedzUsuń