Czas na rybkę. Dawno nie gościła na naszym blogu. Dziś będą stare dobre smaki - pstrąg z masłem, pietruszką i czosnkiem. Nie licząc odrobiny zabawy z umyciem i wysuszeniem pstrąga jest to danie, które prawie robi się samo i ma zasadniczą zaletę - pawie każdemu smakuje :)
Skład:
Masło wymieszać z pokrojoną drobno pietruszką i zmiażdżonym czosnkiem. Tak przygotowaną masę wetrzeć w środek pstrąga, a pozostałą część wetrzeć w skórę.
Tak przygotowaną rybę owinąć w folii aluminiowej i wstawić do rozgrzanego do 220st.C piekarnika na 1/2 godz.
Gotowe. Szybko smacznie i zgodnie z dietą!
Zapraszam też na http://triada-aspirynowa.blog.pl/2015/01/24/pstrag-pieczony-w-folii/
- pstrąg - tuszka,
- 2 ząbki czosnku,
- trochę natki pietruszki,
- łyżka stołowa masła,
- sól, pieprz do smaku. Danie odpowiednie w diecie niskosalicylanowej i bezglutenowej
Masło wymieszać z pokrojoną drobno pietruszką i zmiażdżonym czosnkiem. Tak przygotowaną masę wetrzeć w środek pstrąga, a pozostałą część wetrzeć w skórę.
Tak przygotowaną rybę owinąć w folii aluminiowej i wstawić do rozgrzanego do 220st.C piekarnika na 1/2 godz.
Gotowe. Szybko smacznie i zgodnie z dietą!
Zapraszam też na http://triada-aspirynowa.blog.pl/2015/01/24/pstrag-pieczony-w-folii/
Pstrąg to jedna z moich ulubionych ryb i dość często gości w mojej diecie, a przepis, który prezentujesz jest bardzo podobny do mojego sposobu przygotowania tej ryby:)
OdpowiedzUsuńProsty i ciekawy pomysł... wypróbuje
OdpowiedzUsuńMniam! Chyba już wiem, co przyrządzę na obiad w Wielki Piątek :) Mam nadzieję, że wrzucisz jeszcze jakiś przepis na rybkę. Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń