czwartek, 23 stycznia 2014

Mielona wołowina na granacie z fusilli

Zimno! Zatem trzeba zjeść coś bardziej treściwego...

Skład:

  • 350g mielonej wołowiny,
  • 125ml soku z granatu,
  • 200g makaronu fusilli,
  • 1 średnia cebula,
  • trochę oleju rzepakowego do smażenia,
  • 100g sera żółtego emmentaler,
  • sól, pieprz do smaku.
  • Danie odpowiednie w diecie niskosalicylanowej
Makaron ugotować al dente. Przecedzić przez durszlak, nie przelewać zimną wodą. Wołowinę smażyć na odrobinie oleju aż nie zmieni koloru (soki z wołowiny powinny odparować). Dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Smażyć do czasu zeszklenia cebuli. Dodać sok z granatu. Smażyć do czasu odparowania soku. Dodać ugotowany makaron. Zamieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Rozłożyć danie na talerze, posypać startym serem (ser nie powinien mieć sztucznych dodatków). Gotowe. Szybko, smacznie i bez salicylanów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz