Ma być smacznie i zdrowo. Będzie rybka. Będzie kasza jaglana i żurawina. Zdrowiej się nie da, a jakie smaczne!
Skład:
Żurawinę przepłukać wrzątkiem.
Pstrąga obrać ze skóry i z ości, po czym porwać na małe cząstki.
Po wchłonięciu przez kaszę całej wody kasza powinna być miękka. Wówczas wyłączyć palnik, a do kaszy dodać drobno posiekany koper, olej, pstrąga, żórawinę i wymieszać. Osolić, popieprzyć do smaku. Przed podaniem polać sokiem z cytryny. Gotowe!
Szybko, smacznie i zgodnie z dietą.
Skład:
- 200g kaszy jaglanej,
- pstrąg wędzony,
- garść suszonej żurawiny,
- garść suszonego kopru lub pęczek naturalnego,
- 3 łyżki oleju słonecznikowego tł. na zimno,
- 3-4 łyżki soku z cytryny
- sól, pieprz do smaku. Danie odpowiednie w diecie bezglutenowej
Żurawinę przepłukać wrzątkiem.
Pstrąga obrać ze skóry i z ości, po czym porwać na małe cząstki.
Po wchłonięciu przez kaszę całej wody kasza powinna być miękka. Wówczas wyłączyć palnik, a do kaszy dodać drobno posiekany koper, olej, pstrąga, żórawinę i wymieszać. Osolić, popieprzyć do smaku. Przed podaniem polać sokiem z cytryny. Gotowe!
Szybko, smacznie i zgodnie z dietą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz