wtorek, 18 lutego 2014

Makaron jaglany ze szpinakiem

Cebula, szpinak i jagła - to musi być zdrowe! Szpinak eksploduje witaminami i mikroelementami, jagła jest pożywna i nie ma glutenu, który jest utrapieniem dzisiejszego świata, a cebula nie dość, że smaczna, to pełna witamin i właściwości mikrobobójczych.

Skład:

  • 450g szpinaku mrożonego,
  • 200g makaronu jaglanego,
  • 2 duże cebule,
  • 3 łyżki sosu sojowego,
  • olej rzepakowy do smażenia,
  • sól, pieprz do smaku.
  • Danie odpowiednie w diecie niskosalicylanowej, bezglutenowej i wegetariańskiej.
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Szpinak rozmrozić (dla salicylanowców musi być mrożony, bo wówczas ma mało salicylanów). Cebule pokroić w paski i zarumienić na oleju, dodać rozmrożony szpinak, chwilę dusić razem.
Dodać uprzednio ugotowany, odcedzony i przelany zimną wodą makaron. Wymieszać i zagrzać. Gotowe! Szybko, smacznie i zgodnie z dietą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz