Czasem warto poeksperymentować w kuchni, żeby otrzymać danie, którego żadna książka kucharska nie widziała. Tak narodził się makaron sojowy z porem dynią i chrzanem. Smacznego!
Skład:
Nać pokroić w długie paski i wraz z pokrojoną w kostkę cebulą oraz pestkami dyni zeszklić na oleju. Po czym dodać ugotowany makaron i przez chwilę smażyć. Gotowe. Szybko, smacznie i zgodnie z dietą!
Podawać przybrane z wierzchu tartym chrzanem. Chrzan powinien być bez dodatków, a szczególnie bez chemii spożywczej.
Skład:
- 2 garści makaronu sojowego,
- nać pora,
- garść obłuszczonych ziaren dyni,
- 1 cebula,
- 3 łyżki stołowe chrzanu tartego bez dodatków,
- 2 łyżki oleju rzepakowego,
- sól, pieprz do smaku. Odpowiednie w diecie niskosalicylanowej, bezglutenowej oraz wegetariańskiej.
Nać pokroić w długie paski i wraz z pokrojoną w kostkę cebulą oraz pestkami dyni zeszklić na oleju. Po czym dodać ugotowany makaron i przez chwilę smażyć. Gotowe. Szybko, smacznie i zgodnie z dietą!
Podawać przybrane z wierzchu tartym chrzanem. Chrzan powinien być bez dodatków, a szczególnie bez chemii spożywczej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz