wtorek, 11 lutego 2014

Makaron sojowy z porem, dynią i chrzanem

Czasem warto poeksperymentować w kuchni, żeby otrzymać danie, którego żadna książka kucharska nie widziała. Tak narodził się makaron sojowy z porem dynią i chrzanem. Smacznego!

Skład:

  • 2 garści makaronu sojowego,
  • nać pora,
  • garść obłuszczonych ziaren dyni,
  • 1 cebula,
  • 3 łyżki stołowe chrzanu tartego bez dodatków,
  • 2 łyżki oleju rzepakowego,
  • sól, pieprz do smaku.
  • Odpowiednie w diecie niskosalicylanowej, bezglutenowej oraz wegetariańskiej.
Makaron sojowy ugotować według opisu na opakowaniu.
Nać pokroić w długie paski i wraz z pokrojoną w kostkę cebulą oraz pestkami dyni zeszklić na oleju. Po czym dodać ugotowany makaron i przez chwilę smażyć. Gotowe. Szybko, smacznie i zgodnie z dietą!
Podawać przybrane z wierzchu tartym chrzanem. Chrzan powinien być bez dodatków, a szczególnie bez chemii spożywczej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz