czwartek, 26 grudnia 2013

Przekładaniec gruszkowy z serem pleśniowym

Na drugi dzień Świąt - jak znalazł. Lekka przekąska, ale idealnie się też nada na sylwestrową czy karnawałową przystawkę. Dobrze się prezentuje, łatwo przyrządza i smakuje wybornie! Same PLUSY...

Skład (2 osoby):
  • 2 dojrzałe słodkie gruszki,
  • 1/2 trójkątnego sera Bree naturalnego.
  • Odpowiednie w diecie niskosalicylanowej i bezglutenowej.
Gruszkę umyć, obrać, pokroić w grube talarki. Z talarków ostrożnie wykroić gniazda nasienne. Ser pokroić na plasterki wielkości odpowiedniej do przełożenia. Tak powstanie doskonała w smaku i wykwintna przystawka, która zadowoli nawet wybrednego smakosza. Gotowe. Szybko, smacznie i dietowo.

Przekładaniec gruszkowy z serem pleśniowym

1 komentarz: