piątek, 19 lipca 2013

Bezsalicylanowa pasta makrelowa


Skład:
- 1 makrela wędzona,
- 1 jajko gotowane,
- pęczek szczypiorku,
- 2 łyżki jogurtu naturalny,
- 2 łyżki oleju słonecznikowego.
Danie odpowiednie w diecie niskosalicylanowej.
Jajko gotujemy na twardo (5-6min) i studzimy.
Makrelę wędzoną ze sprawdzonego źródła (musi być bez przypraw i wędzona, a nie zamoczona w aromacie wędzalniczym, który może mieć salicylany!) obieramy ze skóry, oddzielamy od ości i drobne kawałki dajemy do naczynia, dodajemy olej, jogurt, pokrojone drobno jajko. Mieszamy. Gotowe! Smacznie, szybko i bez salicylanów.
Doskonałe danie do kanapek, ale też jako samodzielna przekąska.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz