wtorek, 30 lipca 2013

Letnia zupa warzywna


Skład:
- 2 marchewki,
- 1 pietruszka z natką,
- mały seler z natką,
- ¼ młodej białej kapusty,
- 5 ziemniaków,
- 3 ząbki czosnku,
- kilka różyczek kalafiora,
- sól morska.
Do garnka z osoloną wodą wkładamy marchew, pietruszkę, seler i obrane ziemniaki. Wszystko pokrojone w kostkę. Zagotowujemy. Dodajemy posiekaną kapustę i podzielony na drobne różyczki kalafior. Gdy ziemniaki i warzywa korzeniowe będą miękkie, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i kilka posiekanych liści selera, po 2 minutach przestajemy gotować i dodajemy zmiażdżony czosnek, ewentualnie doprawiamy solą do smaku. Gotowe! Szybko, smacznie i bez salicylanów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz